“De begeleiders moedigen mij steeds aan”

Nikia van MindsZ Heerhugowaard: “De begeleiders moedigen mij steeds aan”

 

“Ik ben eigenlijk overal, en zeker thuis, bezig met creëren, van muurschilderingen tot positieve boodschappen voor mezelf aan mijn keukenmuur. Ik uit er mijn emoties mee. Mijn behandelaar hoorde mij zeggen dat ik blij word van creatief bezig zijn, zo kwam MindsZ op mijn pad.

Sinds eens jaar kom daar, en houd ik me bezig met het upcyclen van spullen.

Het heeft best een paar maanden geduurd voordat ik mij op mijn gemak begon te voelen bij de andere deelnemers. Daarna kwam ik uit mijn coconnetje, en nu doe ik zelfs mee met de workshops Abstract.

We leren allerlei technieken en ik ervaar dat ik de controle om geen fouten te maken moet loslaten. De begeleiders moedigen me steeds aan.

Ik werk sinds een jaar ook bij Rataplan als vrijwilliger, om kleding te sorteren.

Een collega was onder de indruk van de creaties die ik op social media plaats en vroeg of ik in het naai-atelier aan de slag wilde. Ik heb er wel een tijdje over nagedacht, maar ik heb het wel gedaan.

Ik begon met schorten maken voor de koffiecorner, en nu maak ik mijn eigen creaties.

Bij het sorteren van de kleding pak ik wat mij leuk lijkt en daar ga ik mee aan de slag. Onlangs heb ik een ‘knuffelstoel’ gemaakt, die te koop is gezet bij Rataplan in Alkmaar.

Kortom, upcyclen bij MindsZ en Rataplan bevalt mij goed en ik wil er graag mee doorgaan. Met al dat materiaal om mij heen blijf ik mij ontwikkelen! Voorlopig blijf ik goed ‘in het moment’ en zie wel wat er op mijn pad komt.”

Scroll naar boven