Over ons

MindsZ: bijzondere producten van bijzondere mensen

Wij creëren verrassende en unieke designmeubelen en accessoires, veelal gemaakt van hergebruikte materialen.
Upcycling is het basisprincipe waar wij mee werken. Materialen en voorwerpen worden opnieuw gebruikt, gerestyled en krijgen vaak een andere functie. Elk product van MindsZ heeft hierdoor een uniek karakter.

MindsZ is onderdeel van Maatwerkcentrum voor werk en ontwikkeling, van GGZ Noord-Holland-Noord. Alle werken worden door cliënten van GGZ NHN gemaakt. Dwars door hun psychische kwetsbaarheid heen leren makers hun kwaliteiten en creativiteit (her)kennen. MindsZ is een veilig tussenstation op weg naar herstel en een nieuwe invulling van hun leven. Midden in de maatschappij. Naast een fraai product creëert de maker een basis van zelfvertrouwen. Daardoor komt de zin in het leven terug. Benieuwd naar een herstelverhaal?

mindset

/ noun /

your mind is a powerful tool, fill it with positive thoughts and your life will start to change

MindsZ refereert naar het Engelse woord Mindset (letterlijk vertaald: een denkstijl die bepaalt hoe je naar jezelf en je kwaliteiten en/of vaardigheden kijkt). Wij proberen het gedachtenpatroon van zowel onze deelnemers als van het publiek positief te beïnvloeden. Voor onze deelnemers: weer positieve reflectie en zodoende genoeg zelfvertrouwen ontwikkelen om de eventuele stap naar betaald werk te durven zetten. Voor ons publiek: de bewustwording dat je van gebruikte materialen hele gave producten kunt maken.

Binnen Noord Holland Noord bevinden zich de vijf MindsZ ateliers, ieder atelier heeft zijn eigen stijl. Krijg hier een indruk van alle stijlen en voel je welkom om deze in het echt te bewonderen bij onze sfeervolle verkooppunten.

Wat is Upcyclen?
Upcyclen is een mooi woord voor creatief recyclen, dat wil zeggen het proces om van iets ouds iets nieuws te maken. Nieuw design door afgedankte materialen of voorwerpen te hergebruiken op een bijzondere manier. Bij upcycling gaat het ook bijna altijd om handgemaakte unieke producten met een sterke persoonlijke touch en creativiteit van de maker.

Herstelverhalen

Scroll naar boven