“Ik heb me op geen enkele werkplek ooit zo geïnspireerd, gerespecteerd en vertrouwd gevoeld.”

Ik, deelnemer op MindsZ Den Helder, 29 jaar oud, geboren en getogen in Den Helder. Ik begon mijn carrière als de productfotograaf en Instagrammer bij op locatie Den Helder en langzaam aan ook voor alle andere MindsZ’s.

Na een jeugd vol pesterijen, depressieve perioden, suïcidale gedachten en psychoses raakte ik, ondanks de jarenlange liefde, zorg en steun van mijn ouders, toch mijn pad kwijt. Ik verloor het grootste deel van mijn vrienden, staakte mijn opleiding en had een Australisch slaapritme. Langzaam maar zeker verdween elke vorm van structuur en regie uit mijn leven. Ik had geen concentratie, kwam afspraken niet na en de afspraken welke ik wel na kwam, daar was ik consistent te laat.

Ik ging eindelijk naar de GGZ, maar door de ‘copingsmuur’ die ik opgebouwd had, mijn depressie en niet passende hulpverleners, was de vooruitgang uitermate traag met veel ‘ups en downs’. Tot het moment dat ik een nieuwe psycholoog aanvroeg, deze psycholoog bracht mij weer tot inzichten. Langzaam maar zeker kreeg ik weer zicht op wie ik was, wat ik wilde en hoe ik kon accepteren hoe het leven op dat moment voor mij was.

Hij hielp enorm om mijzelf te helpen, maar één van de grotere beren op mijn weg -was en bleef- werk/opleiding. Concentratie.. autoriteitsfiguren.. op tijd komen.. motivatie om te blijven komen.. omgaan met mensen, stress…

Ik kreeg soms zelf bepaalde duistere neigingen.. dit was een drama.

Tot mijn gelukzaligheid kwam ik via de IPS terecht bij MindsZ Den Helder. Een klein bedrijfje op een prachtige inspirerende locatie met een mooi ideaal. Hier werd er niet alleen gekeken naar mijn complicaties, juist vooral naar mijn competenties! We gingen samen op zoek naar hoeveel ik wilde werken, wat ik kon doen, wat ik leuk vond en al helemaal naar waar ik ál goed in was voordat ik mijn pad kwijt raakte.

Door de open en flexibele houding van de begeleiders en deelnemers begon ik te wennen aan de structuur, de verplichtingen en de autoriteitsfiguren. Nog beter zelfs, de structuur werd iets waar ik zelf blij mee was, ik had weer een dag! De verplichtingen werden dingen waarin mijn collega’s mij vertrouwden. De autoriteitsfiguren kregen op een natuurlijke wijze mijn respect, simpelweg omdat ze mijn eigen autoriteit teruggaven. Een veilige omgeving die mijn comfortzone ongemerkt, maar toch zichtbaar vergrootte.

Ik begon met een middagje, dit middagje werden er 2… 3… 4… Op een gegeven moment werkte ik niet alleen als productfotograaf op de MindsZ locatie in Den Helder, maar ook in pop-up winkels en op andere MindsZ vestigingen in Noord-Holland-Noord!

Ik heb me op geen enkele werkplek ooit zo geïnspireerd, gerespecteerd en vertrouwd gevoeld. Ik ben hier geen cliënt, ik ben een werknemer. Ik ben ….., productfotograaf bij MindsZ.

Scroll naar boven