“Ik ben hier echt ontdooid”

Toen ik hier voor het eerst kwam, voelde ik me echt niet goed. Ik was depressief  en zat veel thuis. Er kwam niets uit mijn handen en ik voelde me echt eenzaam en geïsoleerd.

Mijn casemanager stelde mij voor om eens bij Maatwerk te gaan kijken, toen ik daar tijdens de rondleiding de MindsZ afdeling zag, dacht ik ”Ja, hier wil ik wel komen”.

Ik ben altijd wel graag creatief bezig geweest. Daarom ging ik aan de slag bij MindsZ, voor 5 dagen in de week. Ik had wel wat tijd nodig om te wennen, maar door gewoon dingen te doen ging het contact met anderen na een tijdje makkelijker. Ik ging ik me steeds meer thuis voelen. We hebben veel lol met elkaar. En we herkennen ook veel bij elkaar. Dat doet me goed.

Bij MindsZ leer ik creatieve technieken. Mijn eigen vaardigheden zijn ook groter geworden. We dragen allemaal bij aan een mooi product en maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Ik ben er trots op als er dingen van MindsZ verkocht worden!

MindsZ geeft me structuur en een doel in mijn leven. Zondags kijk ik er al naar uit om maandag weer te gaan. Het gaat nu goed met mij: ik ben sterker geworden en werk hier aan doelen. Soms is dat leren grenzen te stellen en soms leren omgaan met mindere dagen. Vroeger bleef ik op slechte dagen thuis, maar ik heb geleerd dat ik juist dan wat moet gaan doen. Dat ik actief bezig moet blijven. Dat maakt me stabieler. Ik leer mezelf steeds beter kennen. Ik weet nu hoe ik een beetje in elkaar steek en ben hier echt ontdooid.

Ik ben echt al een heel eind op weg door actief te blijven bij MindsZ. Ik denk er zelfs over om ook weer eens iets te doen buiten MindsZ/Maatwerk om! Dat vind ik wel spannend, maar ik neem kleine stappen.

Marry

Scroll naar boven