“We hebben bij MindsZ een hele leuk groep, met een goede sfeer”

Toen Ellen (60 jaar) 40 was, werd geconstateerd dat zij een bipolaire stoornis had. Ellen was al bekend met die ziekte: haar moeder en broer waren ook manisch-depressief. Ellen werd twee keer opgenomen bij GGZ Noord-Holland-Noord, en kwam daar goed uit. Met haar medicatie is ze nu alweer bijna 15 jaar stabiel.

“Ik ben altijd al creatief geweest, dus tijdens mijn opnames heb ik mensen leren haken, breien, noem maar op. Na mijn opname vroeg mijn begeleider mij of activiteitencentrum Maatwerk niets voor mij was. Daar kon ik wat met mijn creativiteit doen. Ik ben naar Maatwerk Alkmaar gegaan en heb daar met heel veel plezier van alles gemaakt. Ik gaf zelfs eens een workshop ‘creatief met fietsbanden’!”

Eigen bijdrage

Toen er een eigen bijdrage werd ingevoerd, kon Ellen niet meer komen. Ze moest een hoog bedrag betalen omdat haar man nog werkt. Dat was een gemis, en ze baalde er flink van. Een aantal jaar later hoorde Ellen dat de eigen bijdrage was afgeschaft. Direct de volgende dag stapte ze weer bij Maatwerk naar binnen.

“Ik kon meteen aan de slag met mozaïeken en andere dingen die ik erg leuk vond. Nu werk ik voor MindsZ, het creatieve onderdeel van Maatwerk Alkmaar. Ik werk met heel veel plezier aan allerlei creatieve projecten. We hebben een hele leuk groep, met een goede sfeer. Ik kan er heerlijk mijn creativiteit kwijt. Niets moet en er is geen haast. En wat ik nodig heb, kan vaak gehaald worden. Wat wil je nog meer? Ik ben lekker bezig, en wat ik maak wordt verkocht bij Maatwerk Kwekerij in Heiloo.”

Ritme in de week

Over wat MindsZ voor haar betekent, hoeft Ellen niet lang na te denken: “MindsZ brengt mij fijne contacten, het zorgt ervoor dat ik de deur uitga en ritme heb in mijn week heb. Het creatief bezig zijn is een hele belangrijke afleiding.”

Scroll naar boven