“Ik heb mijn draai helemaal gevonden”

Martha (61) vertelt wat MindsZ voor haar betekent:

“Rond mijn 48e kreeg ik last van conflicten in de werksfeer. Mijn collega’s verweet ik niets, want ik dacht dat het aan mij lag. Na een jaar of twee ontdekte ik dat ander werk wellicht beter bij mij zou passen. Ik maakte een carrièreswitch en ging iets doen wat meer bij mij paste: archiefwerkzaamheden en postverzorging. Daarvoor werkte ik in de boekhouding.

Pas toen ik 52 was, kreeg ik te horen dat ik borderline heb. Eerder had ik hier geen weet van. Wel had ik eerder psychische klachten ervaren, zoals een postnatale depressie na mijn tweede bevalling. Uiteindelijk heb ik tot mijn 55e gewerkt. Ook heb ik een studie gevolgd, theologie. Op creatief gebied ben ik van kinds af aan al actief. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het schilderen en tekenen.

Toen ik stopte met werken, zocht ik naar structuur in de week. Ik wilde iets doen wat ik leuk vond en wat zinvol voelde. Ik wilde graag iets voor een ander kunnen betekenen, zonder dat hier direct druk op zat. In een folder las ik over Maatwerk. De sfeer bij Maatwerk Alkmaar vond ik heel fijn, en er was genoeg aandacht voor mij. Op de afdeling MindsZ kon ik de dingen doen die ik leuk vond. Daarnaast vond ik productie ook interessant, als zinvolle dagbesteding.

Inmiddels kom ik al bijna drie jaar wekelijks hier en heb mijn draai helemaal gevonden. MindsZ zorgt ervoor dat ik structuur heb ik mijn dagen. Ik vind het fijn dat er op mij wordt gerekend, omdat ik zo echt deel uitmaak van een proces en een team. Ook maak ik dingen voor een ander, dat vind ik super en geeft heel veel voldoening. Het is voor mij de juiste combinatie.”

Scroll naar boven